|
Diskuzní fórum o dortech a pečení Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Milu Moderátor

|
Zaslal: so srpen 01, 2009 10:51 pm Předmět: MŇAMKY....co se jinam nehodí |
|
|
MERUŇKY V ROHLÍKU
Hladké rohlíky (bez máku a soli) podélně rozpůlíme...částečně vydlabeme...jednu půlku namažeme tvarohem (smíchaným se žloukem a cukrem)...do tvarohu vložíme půlky meruněk...přiklopíme druhou půlkou...namočíme do rozšlehaného vajíčka...na oleji ze všech stran krátce osmažíme....hotový rohlík obalíme v cukru moučce.
místo tvarohu můžeme dát vanilmix  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

|
Zaslal: so srpen 01, 2009 11:17 pm Předmět: |
|
|
Milu, znám obdobnou mňamku - zbytky veky rozkrájíme na plátky, namažeme ochuceným tvarohem, obalíme ve vajíčku a strouhance a osmažíme jako řízky a hotové obalíme v cukru.
Taky dobrý!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petruše krém v pytlíku
|
Zaslal: ne červenec 22, 2012 8:22 pm Předmět: |
|
|
SUŠENÉ CHIPSY:
Pečivo,které nespotřebujeme čerstvé,nakrájíme na plátky silné 2-3mm.Rozložíme na plech,jemně posypeme oblíbeným kořením a pečeme při 120st asi 25min.Kdo má rád chipsy křupavější,může je před pečením lehounce potřít nebo pokapat olejem,např.česnekovým. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petruše krém v pytlíku
|
Zaslal: pá červenec 27, 2012 8:01 pm Předmět: |
|
|
NUTELLA Z JABLEK:
3kg jablek
1kg cukru,1 vanilk.cukr
100g kakaa
200g čokolády na vaření
4 čokoládové pudinky
4dl vody
...Jablka,cukr,van.cukr,kakao a čokoládu rozvaříme ve vodě,rozmixujeme.Pak přidáme pudink rozmíchaný v trošce vody a krátce povaříme.Naplníme do skleniček a sterilujeme.
Já jsem ještě přidala trochu rumu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petruše krém v pytlíku
|
Zaslal: pá červenec 27, 2012 8:06 pm Předmět: |
|
|
MERUŇKOVÁ MARMELÁDA(bez meruněk):
1kg oloupaných rajčat a 1kg jablek rozvařit,rozmixovat,přidat vanilk.cukr,citr.šťávu,6 PL rumu a 1 želírovací cukr.Naplníme do skleniček,obrátíme a necháme zchladnout. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petruše krém v pytlíku
|
Zaslal: čt duben 25, 2013 5:59 pm Předmět: |
|
|
CITRONOVÉ SUŠENKY:
150g hl.mouky
100g moučkového cukru
100g másla
100g škrobové moučky
2žloutky
strouhaná kůra z 1 citronu
šťáva z 1/2 citronu
Změklé máslo utřeme se žloutky,cukrem,citr.kůrou a šťávou.Přidáme mouku s pr.do peč. a škrob.moučkou.Vypracujeme hladké těsto,zabalíme do fólie a necháme 1hodinu odpočinout v lednici.Těsto rozválíme a vypichujeme libovolné tvary.Pečeme při 180st.C-dozlatova. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ruži05 hotový dort

|
Zaslal: čt duben 25, 2013 6:08 pm Předmět: Skořicové sušenky |
|
|
Skořicové sušenky
Suroviny:
200g hladké mouky
70g másla nebo margarinu
80g cukru moučky
1 vanilkový cukr
1 vejce
1 zarovnaná kl skořice
Postup:
vypracujeme těsto, vyválíme na 3mm, vykrájíme, upečeme
do vykrojených tvarů můžeme obtisknout pchw, krásně drží tvar
jsou výborné, kluci je mají radši než perníčky.[/b] _________________ Vše dělám s láskou |
|
Návrat nahoru |
|
 |
petruše krém v pytlíku
|
Zaslal: ne září 08, 2013 5:45 pm Předmět: |
|
|
PIKANTNÍ DŽEM Z RAJČAT:
500g rajčat,500g želír.cukru 1:1,1 hřebíček,1 malá chilli paprička
...dávala jsem více hřebíčku i chilli
Rajčata oloupeme,rozkrojíme,zbavíme semen a nakrájíme.Přidáme vše ostatní,přivedeme k varu a chvilku povaříme.Plnit do sklenic,otočit dnem vzhůru a nechat vychladnout.
Je dobrý ke grilovanému masu,ale i jen tak na křupavou bagetu... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ruži05 hotový dort

|
Zaslal: út říjen 01, 2013 7:49 pm Předmět: |
|
|
Koláčky z Fb.
Těsto: 45dkg hladké mouky,1 malá kysaná smetana,1 Hera nebo půl Hery a půl sádla ,těsto je potom křehčí.....
Zpracujeme těsto,parádně se s ním pracuje nelepí se a pak děláme koláčky ,šátečky a náplň co kdo má rád,já dávám jablečný rozvar (jablka která byla padaná jsem oloupala ,pokrájela a s cukrem,celou skořicí,hřebíčkem jsem prostě rozvařila,či rozdusila...do koláčků je to báječné,rozvar neteče ven a drží.... hotové pocukrujeme m.cukrem....mohu doporučit,je to jednoduché a rychlé.Jako náplň se hodí vše co máte rádi.... tak dobrou chuť!!!
!
Holky,tohle dal někdo na Fb,třeba to bude chtít někdo skusit.Tak jsem to skopčila. _________________ Vše dělám s láskou |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Přidat toto téma do oblíbených.
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|