Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

mléčná hmota H


 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
googlik
prázdné břicho


Založen: 19.2.2009
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: st září 09, 2009 7:52 pm    Předmět: mléčná hmota H Citovat

prosím pomoc.nezkoušeli jste někdo udělat mléčnou hmotu ze sunaru???zůstal mě po malém otevřený a nechci ho vyhazovat.a na zítra mám dort tak jestli to z něj taky půjde.děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: st září 09, 2009 8:53 pm    Předmět: Citovat

Ze sunaru to jde taky ,v dávných dobách kdy nebylo klasické sušené mléko se doma dělala marcipán ze sunaru. Holt bude ten marcipán ze sunaru obohacený a spoustu vitamínů a minerálních látek. Very Happy
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: po září 14, 2009 8:02 pm    Předmět: Citovat

Už jste některá zkoušela použít kokosové sušené mléko, já jsem to někde četla, že se dá použít, když chcete čistě bílou hmotu, teď jsem dohňácala a čekám, jak to bude vypadat, až si odpočine. Ale bílá je pěkně ......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: po září 14, 2009 8:59 pm    Předmět: Citovat

Ivanko, a chutná to podobně jako eskymo, pamatuješ nä ně?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1426

PříspěvekZaslal: po září 14, 2009 9:31 pm    Předmět: Citovat

My kokosové mléko používáme běžně, ale uplácat z něj nějakou hmotu mě nenapadlo. Nám chutná do kafe a nebo jen tak místo mléka od krávy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: po září 14, 2009 9:37 pm    Předmět: Citovat

S normálním sušeným mlékem je hmota drabek nažloutlá a s tímhle jí mám úplně čistě bílou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
janictva
forma v troubě


Založen: 17.10.2008
Příspěvky: 171
Bydliště: Vlčnov

PříspěvekZaslal: út září 15, 2009 10:16 am    Předmět: Citovat

Juuu, tak to já ani nevím, kde že sušené kokosové mléko existuje! Kde se dá koupit? A Sárinko, z čeho jsi teda přesně tu hmotu míchala? A asi jsi nepřidávala mandlovou tresť? A už jsi z ní něco zkoušela uplácat? Kokosovou chuť bych teda uvítala raději, než mandlovou, tu mi totiž neradi....
_________________
jsem začátečník samouk, ale léčím se
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: út září 15, 2009 12:38 pm    Předmět: Citovat

Janictva, kokosové mléko jsem koupila normálně v obchodě ve zdravém koutku za 60 korun. A dala jsem 25 dkg kokomléka, 50 dkg cukru moučky, 2 lžice kukuř. sirupu /dala jsem svétlý tekutý med/, 2 lžice vody, a mandl. aroma. Řekla bych ale, že to aroma nemusí být, převažuje ta kokosová chuť. Nejdřív se to drolilo, ale pak se to začalo pěkně spojovat. Podsypávala jsem gustinem. A modelovat jde!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: út září 15, 2009 12:41 pm    Předmět: Citovat

Esko to zkoušela a kousek té hmoty měla sebou na sraze na jaře a říkala,že to stojí za prd,že ta hmota rychle řídne a je hodně trhavá a potahovat s tím nejde. Toť názor Eska ale nevím možná Ti to Sárinko půjde.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: út září 15, 2009 1:11 pm    Předmět: Citovat

Já s ní ani potahovat nehodlám, "miluji varnu", víceméně jsem to chtěla zkusit, kdybych někdy potřebovala čistě bílou, a nedalo mi to spát. Zkoušela jsem růži a ta docela šla vymodelovat. Ráno jsem zjistila, že se jakoby rozplácla, takže sice bílá, ale NIC MOC. Esko měla pravdu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com