Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

čokoládový!!!


 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Svetluska78
rozsypaná mouka


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 28
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út září 04, 2007 1:13 pm    Předmět: Čokoládový 2 Citovat

Jemné čokoládové těsto na dort

Suroviny:
14 dkg másla
14 dkg polohrubé mouky
4 vejce
14 dkg cukru moučka
20 dkg čokolády

Postup:
Máslo,žloutky a cukr třeme do pěny, pak přidáme čokoládu a zlehka vmícháme po lžících mouku střídavě s tuhým sněhem. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme.
_________________
Svetluska78 (http://domacipekarny.dama.cz)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 423
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: út září 04, 2007 4:24 pm    Předmět: čokoládový!!! Citovat

Holky, prosím sem pište jaké máte recepty na čokoládový korpus.

Já jsem naposledy dělala tento Čokoládový

7 vajec
250 g krupicového cukru
180 g hladké mouky
50 g ?krobové moučky
100 g čokolády na vaření
1 l?ičku prá?ku do pečiva
60 g másla

Ve vodní lázni se vyšlehají vejce s cukrem a nastrouhanou čokoládou, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté dáme z lázně a ještě prošleháme (na povrchu se udělá hustá pěna). Hladkou mouku prosejeme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva, a postupně zašleháváme do čokoládové směsi. Nakonec přidáme máslo, které jsme předtím nechali rozpustit a trochu vychladnout. Dáme do formy a pečeme (asi 30 minut při 180°C).

Vypadá to pracně, ale samotnou mě překvapilo, jak to ?lo rychle od ruky a hlavně ta chu? byla opravdu čokoládová. Ne kakaová.
_________________
http://macicek.multiply.com


Naposledy upravil Macicek dne st říjen 10, 2007 10:04 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Lenka
prázdné břicho


Založen: 8.9.2007
Příspěvky: 8
Bydliště: Litovel

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 5:10 pm    Předmět: Citovat

Prosím, prosím, Světluško, do jemného čokoládového těsta se ta čokoláda dává rozpuštěná? Děkuji za odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5288

PříspěvekZaslal: st září 12, 2007 12:16 am    Předmět: Citovat

ČOKOLÁDOVÝ DORT BEZ MOUKY

175 g čokolády na vaření rozpustit ve vodní lázni

utřít 170 g másla + 170 g cukru, přidat 6 žloutků a třít dál, přidat 175 g mletých mandlí a lžíci brendy

1/3 sněhu z 6 bílků přimíchat do čokolády, pak dát čokoládu k utřené hmotě a pak přidat zbytek sněhu.

péct 15 minut při 190°C a dalších 30-40 minut při 180°C

zdobíme šlehačkou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
gábina
prázdné břicho


Založen: 5.11.2007
Příspěvky: 11
Bydliště: velké bílovice

PříspěvekZaslal: po leden 14, 2008 7:34 pm    Předmět: Citovat

testo ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
4 vejce
16 dkg cukru
1/2 prášku do pečiva
kakaa a polohrubé mouky tolik aby toho bylo 16dkg bonboniera
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
viktorka11
prázdné břicho


Založen: 18.4.2008
Příspěvky: 14
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2008 9:56 pm    Předmět: asi nejuspesnejsi co jsem delala je tento za apetitu, Citovat

ale uz jsem ho videla i jinde...


200g tmavé čokolády, alespoň s 60% podílem kakaové hmoty
200g másla
1 lžíce instantní kávy
170g hladké prosáté mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžička sody
200g přírodního cukru typu muscovado
200g přírodního krupicového cukru
a nebo
400g klasického krystalového cukru
25g tmavého holandského kakaa
3 středně velká vejce
75ml podmáslí a nebo půl napůl mléko

Na polevu a krém
200g kvalitní tmavé kvalitní čokolády
280ml smetany ke šlehání
dle chuti cukr - 2 lžíce. Já osobně nedávám

Postup:
1. Formu vymazat a dno vyložit pečícím papírem. Předehřát troubu na 160.
2. Čokoládu nalámat do kastrůlku, přidat máslo. Pomalu na rozpustit, poté přidat kávu rozpuštěnou ve 120ml vroucí vody.
3. Mezitím promíchejte v míse mouku, prášek do pečiva, sodu, cukr a kakao tak, abz ve směsi nebyly žádné žmolky.
V jiné misce smíchat vejce s podmáslím.
3. Rozpuštěnou čokoládu a vaječnou směs promíchat s moukou, aby vznikla hladká, polotekutá směs.
4. Směs vlijte do formy a zhruba 1hodinu a 30min pečte. Do středu korpusu vpíchněte špejli a neulpí-li na ní vlhké drobečky, je upečeno.
5. Vychladlý korpus podélně rozřízněte na tři díly. Čokoládu na polevu dejte do misky, v misce pařiveďte do varu smetanu s 2ma lžícema cukru a pak tím zalejte čokoládu. Pak vymíchat do hladka.
Trochou polevy slepte k sobě jednotlivé díly, zbytkem dort přelijte a uhlaďte po stranách.
6. Ozdobte podle chuti

Recept je z dubnového Apetitu 2007
Je vážně moc dobrý, extra čokoládový, skoro jako brownies.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Simča S.
těsto v míse


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 97
Bydliště: JZ Čechy - Horažďovice

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2008 11:48 am    Předmět: Čokobomba Citovat

ČOKOBOMBA

recept přinesla dcera ze školního vaření. Není to žádná dietka, ale je to pošušňáníčko. Rozpis je na 1 dort nebo na řezy na plechu 30 x 40 cm.

Spotřeba:
250 g másla
250 g čokolády na vaření
200 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
150 g hl. mouky
tak 1/4 lžičky prdopeče (v receptu nebyl, ale mně se to osvědčilo)
6 vajec

Postup přípravy: Máslo a čokoládu dáme do vodní lázně a rozpustíme, promícháme. Sypké věci promícháme v míse, přidáme čokoládovou hmotu a dobře umícháme. Dobře vmícháme žloudky a opatrně "zabalíme" tuhý sníh z bílků.

Pečení: Peče se 25 (v plechu) až 35 (v dortové formě) minut na 210°C v předehřáté troubě. Já to po cca 10 minutách trochu stáhla tak na 180°C a po dalších 5 minutách dala nahoru pečící papír, protože se mi zdálo, že se to zhora moc dělá. Upečení se testuje špejlí, jako u většiny těst.

POZOR: Při pečení to sprostě voní čokoládou !!! Laughing Laughing Laughing
_________________
Všechny zdraví Simča Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mufik
forma v troubě


Založen: 6.9.2007
Příspěvky: 181
Bydliště: Dobřany

PříspěvekZaslal: út červenec 22, 2008 3:11 pm    Předmět: Citovat

Sachrův dort
150g másla
6 vajec
180g moučkového cukru
150g čokolády na vaření
150g polohrubé mouky
Změklé máslo, žloutky a 150g cukru vyšlehat. Pak pomalu zašleháme vlahou rozpuštěnou čokoládu.Z bílků ušleháme tuhý sníh se zbytkem cukru. Máslovou směs, sníh a prosátou mouku smícháme, nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme 1 hodinu na
150°C. Po upečení a vychladnutí jednou prokrojíme, namažeme meruňkovou marmeládou, přiklopíme a polijeme. Poleva: rozpuštěná čokoláda se zředí rozpuštěným máslem a podle chuti se přidá moučkový cukr a kakao.

Mě zůstalo trochu krému z předešlého dortu tak jsem ještě přizdobila okraje a posypala jsem prostředek strouhanou čokoládou. A doma byla pochvala.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Meagaira
forma v troubě


Založen: 26.11.2010
Příspěvky: 134
Bydliště: Zlín

PříspěvekZaslal: čt únor 03, 2011 12:49 pm    Předmět: Citovat

Suroviny:
120g čokolády
120g másla (lze i Hera)
160g cukru
150g polohrubé mouky
6 vajec
3 lžíce mléka
1 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva


Utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky a šleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu,mléko,kakao,mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45minut

Odzkoušený recept-dělám pravidelně, na těsto se podívat už při 30 minutách, po této době ho mám většinou pečený pokud je na plechu
_________________
Si post fata venit gloria, non propero
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 753
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st říjen 05, 2011 8:14 pm    Předmět: Citovat

tohle je nejlepší čokoládový korpus, který jsem kdy jedla, hrozně jednoduchý, hutný, hlhký a silně jedlý.
na modelování 3D se moc nehodí, drží hůř pohromadě, ale pro základní tvary je bez rpoblémů. mám ho z cake central a nikdy nezklamal, vždycky chutnal


2 hrnky polohrubé mouky,
2 hrnky cukru(dávám hnědý, nebo bílého 1 a půl, jinak se mit o zdá moc sladké)

1 hrnek podmáslí
1 hrnek oleje
2 velká vejce(kupuju prostě L)
2 lžičky sody
1 lžička soli

3/4 hrnku kakaového prášku -co nejvyšší kvality, holandské nejlépe
1 hrnek horké vody
1,5 lžičky vanilkového nebo rumového extraktu

všechno s prvního sloupce jednoduše smíchat dohromady,

a kakao rozpustit v horké vodě spolu s extraktem a zamíchat do toho

vymazaná a vysypaná forma, já teď používám papír na dno a miluodlučovač ( = CARLEX) na boky formy

pozor peče se to ve vyhřáté troubě při 15O stupních cca hodinu pokud to nalejete do kulaté formy -vyjde to tak na 23 cm kruhovou,

na plechu to bude trvat asi 35-45 minut
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
selaviii
těsto v míse


Založen: 24.1.2010
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: čt říjen 06, 2011 5:54 am    Předmět: Citovat

prosím, co je to miluodlučovač?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2300
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: čt říjen 06, 2011 6:11 am    Předmět: Citovat

Selavii, to je sprey na formy od Zeelandie. Jen vystříkáš formu a nemusíš vymazávat ani vysypávat... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com