Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jak na dort pro začátečníka

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: pá srpen 06, 2010 9:30 pm    Předmět: Citovat

Jo Milu, klidně to Lotě vypiš. Tys tu zrovna nebyla, když jsem to četla. ještě jsem se přesvědčovala. No a tak proto jsem začla psát. Jinak bych ti to přenechala, jakožto odborníkovi. Já jsem jen malý pivo. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: pá srpen 06, 2010 9:30 pm    Předmět: Citovat

A-do, šílíš, co na těch dortech tak dlouho děláš?????
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: pá srpen 06, 2010 9:31 pm    Předmět: Citovat

Hi, čeho že mám být vrchní poradce? Jak pracovat ve zmatku? Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: pá srpen 06, 2010 9:32 pm    Předmět: Citovat

Adu, jasně jsem napsala, že budu psát v noci...no nic...pokračuj ve školení Very Happy
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: pá srpen 06, 2010 9:32 pm    Předmět: Citovat

Sári já se s těma dortama mazlím. To bys nevěřila, viď? No tak nějakej taky vykopnu brzy, ale nesmí mít moc přízdob. Třeba ten poslední do kouta, s tím jsem se mořila 4 hodiny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: pá srpen 06, 2010 9:33 pm    Předmět: Citovat

No jo, Milu, ale tos napsala mezi tím, co jsem románovala já. Sice jsi mě s odpovědí předběhla, ale to jsem si všimla až po odkliknutí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: pá srpen 06, 2010 9:34 pm    Předmět: Citovat

naprosto zbytečná debata
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lota
prázdné břicho


Založen: 6.8.2010
Příspěvky: 12
Bydliště: Litomyšl

PříspěvekZaslal: pá srpen 06, 2010 9:48 pm    Předmět: Citovat

Díky všem za ochotu poradit, nechtěla jsem vás nějak rozladit... Zatím mám jakž takž jasno, budu dál pátrat ve foru. Dobrou noc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: pá srpen 06, 2010 9:49 pm    Předmět: Citovat

Loto, jejda...to nechápej jako rozladění...to my se jen tak kočkujeme...to není nic ve zlém, žejo, holky?!?!
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: pá srpen 06, 2010 9:53 pm    Předmět: Citovat

Jasně, že jo!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: so srpen 07, 2010 8:18 am    Předmět: Citovat

Milu napsal:
Adu, je o na Tobě...budeš vrchní poradce

tak na to se těším Wink Razz

Loto jen se ještě vrátím k bodu 4 "co je mantinel".... z Adiny odpovědi bych já pochopila, že mám mantinel dávat navrch dortu....ale jak psala Milu...mantinel je proužek máslového krému po obvodu dortu, ale dělá se uvnitř dortu, aby ti třeba šlehačkový krém nepromáčel potah okolo dortu...ale i já potahuju běžně i šlehačkové krémy a ještě se mi to nestalo, takže jsem mantinel nikdy nedělala...pokud budu i já něco vědět z dotazů tak ráda poradím...a neboj určitě to zvládneš na 1* Wink
_________________
všechno je jednou poprvé
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mivi
našlehaný krém


Založen: 7.3.2009
Příspěvky: 468
Bydliště: Vsetín

PříspěvekZaslal: po srpen 09, 2010 9:48 am    Předmět: Citovat

Holky napsaly jste krásné odpovědi a postupy.Peču už taky nějaký pátek, ale stále nejsem vyučená a proto si vždy ráda pročtu každou radu, protože vždy tam najdu něco, co bych mohla dělat lépe.

A proto se chci zeptat.Píšete, že potahujete i dorty plněné šlehačkou bez mantilnelů.A je to šlehačka výhradně rostlinná, nebo může být i živočišná ? Ta má totiž daleko lepší, přirozenější chuť než rostlinná, která je moc umělá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: po srpen 09, 2010 10:19 am    Předmět: Citovat

mivi, já používám rostlinnou, ta drží a neřídne jako živočišná...a trvanlivost je hlavně v létě určitě větší než u živočišné
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: po srpen 09, 2010 11:43 am    Předmět: Citovat

Mivi, já používám výhradně rostlinnou šlehajdu, možná je na chuť živočišná lepší, nevím, prostě je jiná. Ale když se někdo vrátí zase pro dortík, tak chce to samé, takže u lidí spokojenost. Na potahované dorty je super, protože potahovka je těžká a rostlinná šlehajda to vždycky udrží, žádné boule na bocích, mantinely taky nedělám, asi by se mi ani nechtělo šudlat s trochou nějakého krému.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mivi
našlehaný krém


Založen: 7.3.2009
Příspěvky: 468
Bydliště: Vsetín

PříspěvekZaslal: po srpen 09, 2010 12:36 pm    Předmět: Citovat

Milu a Sárinko, díky za odp.
Ona ta rostlinná je opravdu jistota.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Lota
prázdné břicho


Založen: 6.8.2010
Příspěvky: 12
Bydliště: Litomyšl

PříspěvekZaslal: po srpen 09, 2010 12:40 pm    Předmět: Citovat

Můžu ještě prosbičku, zda mi schválíte tento postup, na který se chystám?

Korpus klasický piškot
Uvnitř krém ze zakysané smetany a čokolády (na střídačku tmavá ze světlou) a do toho jahody na plátky
Nahoru pod potahovku jahodovou marmeládu
Potahovku jsem nakonec objednala K2 (na podruhé už zkusím vlastní)

Dočetla jsem se, že marmeláda by neměla s potahovkou dělat problémy. Myslíte, že to bude v pohodě? Díky předem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 901
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: po srpen 09, 2010 1:04 pm    Předmět: Citovat

ten krém ze zakysané smetany mi rozpustil WI, tak bych byla opatrná, ať se to nedostane k sobě
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: po srpen 09, 2010 1:14 pm    Předmět: Citovat

A s marmoškou pod potahovku taky šetři, mázni jen tak, aby se potahovka přilepila. I když mantinely nedělám, tak k tomu krému ze zakysané smetany bych je radši udělala. Držím palce, ať se zadaří.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mivi
našlehaný krém


Založen: 7.3.2009
Příspěvky: 468
Bydliště: Vsetín

PříspěvekZaslal: po srpen 09, 2010 1:15 pm    Předmět: Citovat

Lota
zakysanou smetanu pod potahovku v žádném případě a ani marmeládu.
Krém můžeš udělat pudinkový, nebo s mléčnou kaší to jsou odlehčené , lehké krémy.Můžeš tam dát i rostlinnou šlehačku.
Celý korpus potřít pod potahovku jen malou vrstvičkou krému, jak tu bylo napsáno.Marmeládou bych to já nepotírala, protože mně to teklo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: po srpen 09, 2010 1:17 pm    Předmět: Citovat

Já tedy už marmeládou podmazávala a bylo to v pohodě, fakt máznout jen tak, aby se zatřely dírky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com