Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

ŘEZY

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Jiné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
lendulaa
nadýchaný korpus


Založen: 18.1.2008
Příspěvky: 345

PříspěvekZaslal: ne listopad 01, 2009 9:36 pm    Předmět: Citovat

Světluško , Tchýňka mi zrovna dneska dovezla recept Surprised))
(je skoro stejnej Surprised)))) )
Minule nám přivezla ochutnat a byl moc dobrej.
tak ho chci dělat do Jihlavy , snad se povede.
_________________
www.dukr.net/lendula-dorty

Lendulaa
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1033
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: ne listopad 01, 2009 10:18 pm    Předmět: Citovat

Lendo na tom se nedá nic skazit a je opravdu moc dobrej. Very Happy
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zdenina
forma v troubě


Založen: 1.3.2009
Příspěvky: 197
Bydliště: Severní Čechy

PříspěvekZaslal: út listopad 10, 2009 10:52 pm    Předmět: Citovat

Čokoládové brownies z Jihlavy

350 g čokolády, nejlépe s obsahem 50?60 % kakaa (já dělám z Master manini od Malátků),
250 g másla nakrájeného na kousky
3 velká nebo 4 malá vejce
250 g krupicového cukru (nejlépe hnědého, ale nemusí být)
85 g hladké mouky
1 lžičku prášku do pečiva
hrst mletých vlašských ořechů
hrst až dvě mletého kokosu

čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Vejce šlehejte tak dlouho, až zesvětlají, pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka. Nakonec přidávám hrst vlašáků a jednu až dvě hrsti kokosu (ani jedno nemusí být, záleží na chuti, v Jihlav ě bylo oboje). Vlijte do formy nebo na plech vyložené pečícím papírem a pečte 30-35 minut na 160°C (horkovzdušná trouba) tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, aby brownies zůstalo vlhké.Nebojte se, že je to nedopečené, protože během vychládání těsto ještě trochu dojde. Upečené brownies nechte vychladnout ve formě postavené na kuchyňskou mřížku alespoň hodinu
Pozor, abyste brownies nepřepekly, jsou potom vysušené a nedobré.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zdenina
forma v troubě


Založen: 1.3.2009
Příspěvky: 197
Bydliště: Severní Čechy

PříspěvekZaslal: čt listopad 12, 2009 8:43 am    Předmět: Citovat

Vláčný perník

400g hladké mouky
1 ks prášek do perníku
1 čaj. lžička prášek do pečiva
250g cukr moučka
150g povidla
250-300ml mléka
1 vejce
3 lžíce oleje
1 lžíce kakao
tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Všechny suroviny smícháme dohromady, těsto by mělo být řidčí, klidně přilijte více mléka. Pečeme cca 30 minut při 160°C
Já ještě přidala hrst mletých lískových ořechů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Pajita
forma v troubě


Založen: 11.1.2008
Příspěvky: 136
Bydliště: Prostějov

PříspěvekZaslal: čt leden 07, 2010 9:37 am    Předmět: Dunajské řezy Citovat

Dunajské řezy

250 g cukr krupice
35O g tuk (Stella)
7 vajec
45O g hl. mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce mléka
3 lžíce kakaka
2 velké plechovky, nebo sklenice kompotovaného ovoce, dle chuti.
Tuk z cukrem a žloutky utřeme, pak přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Na vymazaný a vysypaný plech (můžem použít papír na pečení) rozetřeme polovinu těsta a do druhé poloviny přimícháme kakao. Tmavé těsto rozetřeme na světlé a poklademe kompotovaným ovocem a dáme péct. (180 stupňů)
Upečené, vychladlé, potřeme krémem a necháme ztuhnout.

Krém:
1 vanilkový pudinkový prášek.
1/4 l šťávy z kompotu
1 vanilkový cukr
rum, nebo trest
1 Stella
1 máslo
cukr moučka-dle chuti
Z pudinkového prášku, ovocné šťávy a vanilkového cukru uvaříme pudink. Ještě vlažný rozšleháme se Stellou a přidáme cukr podle chuti, jak máme rádi sladké. Do vychladlého přidáme máslo utřené s trochou cukru.
Řezy potřené krémem ještě polejeme čokoládovou polevou.
Recept z těchto surovin je na velký plech.


Naposledy upravil Pajita dne po únor 08, 2010 8:05 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1033
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: ne leden 17, 2010 6:40 pm    Předmět: Citovat

3 BIT ŘEZY


Piškot : 30 dkg hladké mouky,10 dkg moučkového cukru,2 vejce,2 lžičky kakaa,1/4 l vlažného mléka, 1 prášek do pečiva Pudingový krém : 1/2 l mléka,2 vanilkové pudingy,15 dkg másla, 10 dkd moučkového cukru Karamelový krém : 1 salko,25 dkg másla + 1 Bébé sušenky,hořká čokoláda na vaření,ztužený tuk

POSTUP PŘÍPRAVY

Den předem si uvaříme uzavřenou plechovku Salka,musí být ponořená celou dobu pod vodou-vaříme ji 2 hod,zkaramelizuje.
Já si raději i den předem nachystám základ pro pudingový krém- uvařím 1/2 l mléka s 2 pudingy.

Následující den (pokud chystáte moučník narychlo,nemusí být salko vařené den dopředu,ale na krém musí být vychladlé !) Salko vyšleháme s 25 dkg másla dohladka.= Karamelový krém

Pudingový krém- Do vychladlé hmoty zašleháme 15 dkg másla,10 dkg moučkového cukru

Piškot- Žloutky s cukrem vyleháme do pěny,postupně přidáme mléko,kakao,mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme na pečíčím papíře,popř. na vymazaném a vysypaném plechu.

Na vychladlý piškot natřeme pudingový krém,na to poklademe Bébé sušenky,které můžeme i nemusíme pokapat rumem ,na to potřeme karamelovým krémem a pocákáme rozehřátou hořkou čokoládou- přidávám kousek ztuženého tuku. Necháme vychladit,sušenky změknou a můžeme servírovat. je to vážně dobrota !!!

_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1033
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: ne únor 07, 2010 11:38 pm    Předmět: Citovat

Řezy Karamelka a Čertovský mls
ještě jsem je nezkoušela ale oboje vypadají náramně jedle až je zkusím dám vědět.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14484
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=71520
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Marule
nadýchaný korpus


Založen: 24.10.2008
Příspěvky: 213
Bydliště: Ostravsko

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 2:23 pm    Předmět: Citovat

Kiwi řezy - receptík je zde: http://www.dorty.ligocki.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=96


www.dorty.ligocki.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: pá září 24, 2010 6:48 pm    Předmět: Citovat

spousta z vás sháněla v Bezdědicích receptík na Janinčiny vynikající kremeše..házím ho i sem třeba se vám hodí Razz

Kremeše od Janinky

32 dkg hladké mouky
15 dkg cukru moučka,
5 dkg másla
1 polévková lžíce medu
1 pol. lžíce rumu
1 vejce
1 čaj.lžička jedlé sody.

Vše smícháme a vypracujeme těsto...upečeme dvě placky.

Krém:
1 mléko, 3 vanilkové pudinky, 2 žloutky - uvaříme na kaši.
Do schladlé kaše vmícháme jedno máslo.

Na jednu upečenou placku natřeme krém, na druhou ušlehanou šlehačku, placky překlopíme na sebe

Jani pokud jsem někde něco vynechala doplň mě prosím Embarassed
_________________
všechno je jednou poprvé
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cvrček 305
precizní dort


Založen: 22.9.2007
Příspěvky: 1582

PříspěvekZaslal: pá září 24, 2010 7:07 pm    Předmět: Citovat

Blani,díky moc,já jsem sice na pouť už udělala jiné řezy,ale tohle ještě zítra zvládnu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: pá září 24, 2010 7:38 pm    Předmět: Citovat

šlehačkové řezy - ze srazíků

http://www.otiskyprstu.ic.cz/dorty.htm#recept
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
julia.buresova
těsto v míse


Založen: 13.1.2008
Příspěvky: 66

PříspěvekZaslal: čt listopad 11, 2010 10:40 pm    Předmět: Citovat

JUHOSLOVANSKÝ KREMEŠ

1. cest : 1 balíček 40dkg lístkové cesto
2.cesto: 5 vajec, 200g prášk.cukru, 4 pol.lyž.
polohrubej múky, 80g mletých orechov,
1 prášok do pečiva.
Plnka : 1/2 l mlieka, 5 pol.lyžíc hladkej múky,
250g másla (HERA,Palmarín)
van.cukor, rum

Z lístkového cesta upečieme 2 pláty. Žltky vymiešame s cukrom a postupně pridáme orechy, múku s práškom do pečiva a tuhý sněh. Cesto upečieme na peč.papiery. (Velký plech)

Do mlieka dáme polovicu cukru,van.cukor,múku a za stálého miešania uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí pridáme máslo vymiešané s druhou pol. cukru. Pridáme podla chuti rum. Na jeden plát l.cesta nanesieme polovicu krému, prikryjeme orechovým plátom, nanesieme druhú pol. krému a navrch dáme druhý plát lístk.cesta. Povrch posypeme prášk.cukrom.

Dobrú chuť
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
enza
krém v pytlíku


Založen: 15.6.2010
Příspěvky: 815
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: ne září 18, 2011 4:24 pm    Předmět: Citovat

Slíbený recept na Karamelové řezy

Piškot (na plech cca 25x30 cm): 6 vajec, 120 g cukru krupice, 120 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 40 g kakaa, 4 PL oleje. Ušlehat bílky s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty do pěny, přidat olej a ručně zamíchat mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem na střídačku s ušlehanými bílky. Péct asi 15 minut na 180 stupňů. Po vychladnutí korpus prokapat rumem.
Karamelová šlehačka: 120 g cukru krupice, 750 ml šlehačky (já použila jednu 33% a dvě 40%). Cukr rozpustit za stálého míchání na mírném ohni na karamel, poté zalít 375 ml smetany na šlehání a vařit tak dlouho, dokud se karamel ve smetaně nerozpustí. Uložit do druhého dne v lednici. Druhý den přidat zbylých 375 ml vychlazené smetany a společně ušlehat. Poté spojit s 1 želatinovým ztužovačem Dr. Oetker rozmíchaným podle návodu ve vlažné vodě. Nechat chvíli vychladit a nakonec na řezy navrstvit cca 1,5 Ramy cremefine na šlehání ušlehané s 1,5 balíčkem vanilkového cukru.
Dokončení: Na řezy nastříkat pruhy pikaa a projet kolmo zoubkovanou cukrářskou kartou. Vše nechat důkladně vychladit.

Recept je od Zorky a kdo neviděl jak vypadají v reálu může se na fotku podívat na její stránky http://www.zorka.estranky.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Alipe
krém v pytlíku


Založen: 2.1.2011
Příspěvky: 856

PříspěvekZaslal: st září 21, 2011 11:24 am    Předmět: Citovat

Enzo, prosím tě, co je to Rama cremefine, to je nějaká šlehačka? Jakou jinou bych mohla použít? (Mám rost.Hopla a živ. Ken nata a nebo normální z krámu.)) A aby byla náplň tak vysoká, jako jsi měla, tak to stačí na ten uváděný rozměr?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
enza
krém v pytlíku


Založen: 15.6.2010
Příspěvky: 815
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: st září 21, 2011 12:08 pm    Předmět: Citovat

Alipe napsal:
Enzo, prosím tě, co je to Rama cremefine, to je nějaká šlehačka? Jakou jinou bych mohla použít? (Mám rost.Hopla a živ. Ken nata a nebo normální z krámu.)) A aby byla náplň tak vysoká, jako jsi měla, tak to stačí na ten uváděný rozměr?


Alipe, je to rostlinná šlehačka. Já jsem ji teď neměla, tak jsem tam dala Milušlehačku bez vanilkového cukru, pže už sladká je. A dala jsem jí tam asi 300ml. Klidně to můžeš nahradit tou Hopla. Tou Ken nata jsem to už taky dělala, ale pže jsem to vezla až na Vysočinu pojistila jsem si to ztužovačem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Alipe
krém v pytlíku


Založen: 2.1.2011
Příspěvky: 856

PříspěvekZaslal: st září 21, 2011 2:03 pm    Předmět: Citovat

Dík a co ten rozměr? 25 x 30 - budou ty vrstvy taky tak vysoký jako jsi měla ty? Asi to uvidím, až to budu dělat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
enza
krém v pytlíku


Založen: 15.6.2010
Příspěvky: 815
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 10:23 am    Předmět: Citovat

Alipe budou vyšší, pže já ho dělala na větší plech 27x40, takže ten piškot byl nižší...ale nakrájela jsem víc kousků Wink no stejně nestačily Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Alipe
krém v pytlíku


Založen: 2.1.2011
Příspěvky: 856

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 10:55 am    Předmět: Citovat

Otravuji, viď? Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
enza
krém v pytlíku


Založen: 15.6.2010
Příspěvky: 815
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: čt září 22, 2011 1:48 pm    Předmět: Citovat

Alipe napsal:
Otravuji, viď? Díky.


No to v žádném případě Wink jen se klidně ptej
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 890
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: st září 26, 2012 3:49 pm    Předmět: Citovat

Krémový sen

Těsto:

150g hl.mouky
1/2 PRDP
70g změklého másla nebo hery
60g moučkového cukru
1 vejce
2PL mléka
hl. mouka naposypání

Na náplň a ozdobu:

500ml jablečné šťávy nebo džusu
100g cukru krupice
2 vanilkové pudinky
4 oloupaná jablka

500ml smetany na šlehání
2x vanilkový cukr
2 balíčky ztužovače šlehačky
1x skořicový cukr

Připravte si těsto, rozválejte na plát a dáme na plech vyložený peč.papírem.Několikrát propícháme těsto vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut.

Z jablečné šťávy,cukru a pudinku uvaříme náplň.Oloupaná ablka nakrájená na malé kousky vmícháme do horkého pudinku a necháme mírně vychladnout.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na upečené těsto a dáme na 1h do chladničky.

Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem do tuha a nepravidelně rozetřete na ztuhlou pudinkovou náplň.
Posypejte skořicovým cukrem.Až do podávání uchovejte v ledničce.Dezert je nejlepší připravit den předem.

DOBROU CHUŤ!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Jiné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com